Події
21 серпня 2017
Російський центр вивіз до РФ нову групу української молоді
Українські художники є учасниками мистецького проекту.
news-image

З Києва до Великого Новгорода прибула група молодих українських художників. Про це повідомляється на сайті Російського центру науки і культури в Києві, передає «Є!» із посиланням на УП.

За його інформацією, живописці приїхали до міста 16 серпня, вони є учасниками міжнародного мистецького проекту "Три Софії: Софія Київська, Софія Новгородська, Софія Полоцька". У Росії у них будуть "пленери, творчі зустрічі та дискусії".

У центрі заявляють, що разом з українцями подорожують також молоді художники з Білорусі та РФ.

Повідомляється, що проект реалізується Міждержавним фондом гуманітарної співпраці країн СНД за підтримки Росспівробітництва, представництвом якого в Україні є вищезгаданий центр, Міністерства інформації Білорусі, а також Українського фонду культури, і приурочений до 1030-річчя Хрещення Русі.

"Підсумкова виставка буде розгорнута 2 вересня в Софійському соборі в Полоцьку (Білорусь - ред.) і стане одним з головних подій святкувань 1155-річчя цього древнього білоруського міста і 500-річчя білоруського друкарства", - сказано в повідомленні.

Як відомо, 12 серпня Російський центр науки і культури в Києві відправив близько 70 учнів українських шкіл до Москви і Санкт-Петербурга для участі в навчально-освітній програмі Росспівробітництва "Здрастуй, Росія!".

Це викликало обурення у Верховній Раді. Нардеп Наталія Веселова направила депутатський запит у низку українських відомств з вимогою пояснити ситуацію.

Глава СБУ Василь Грицак доручив співробітникам служби розібратися з вивезенням школярів.

У Міністерстві освіти і науки України заявили, що не мають права забороняти подібні ініціативи.

Як відомо, Російський центр науки і культури в Києві є представництвом в Україні Федерального агентства РФ у справах СНД, співвітчизників, які проживають за кордоном, і з міжнародної гуманітарної співпраці (Росспівробітництво).

Український фонд культури – це неурядова доброчинна організація, яка діє в Україні з 1987 року.

Читайте також: МАУ зробить платним отримання посадкових талонів в аеропорту