Субсидію не призначатимуть за наявності заборгованості, сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів – Кабмін
Уряд зменшив період обліку доходів, за якими розраховують субсидію, із чотирьох до двох кварталів.
news-image

Кабінет Міністрів України удосконалив процес надання житлових субсидій населенню, зменшивши період, за який враховують доходи домогосподарств, із чотирьох до двох останніх кварталів. Про це йдеться в постанові №609, опублікованій на урядовому порталі, передає «Є!».

Також встановлено, що субсидію не призначатимуть лише за наявності заборгованості, загальна сума якої буде перевищувати 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Раніше її не надавали за наявності двомісячної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг у споживача.

Окрім того, постановою передбачено можливість призначення субсидії недієздатній особі за заявою опікуна і врегульовано питання виплати субсидії на придбання твердого палива та скрапленого газу у разі смерті особи, якій її було призначено.

Переглянуто соціальні нормативи споживання газу для побутових потреб, врегульовано питання проведення розрахунку невикористаних сум субсидій об'єднаннями співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельними кооперативами.