Суспільство
22 серпня 2017
У Техасі заарештовано чоловіка, який збирався підірвати пам'ятник генералу Конфедерації
У США під загрозою опинилися пам'ятники конфедератам.
news-image

Суд Г'юстона (штат Техас, США) заарештував 25-річного Ендрю Шнека, узятого на гарячому під час спроби закласти вибухівку під пам'ятник генералу Конфедерації Діку Даулінгу, учаснику Громадянської війни 1861–1865 років. Про це інформує CNN, передає «Є!».

У ніч на 20 серпня охоронець парку помітив юнака, що сидів на колінах поруч зі статуєю. Поряд були коробки з клейкою стрічкою і дротами.

Почувши окрик, чоловік схопив пляшку з рідиною, набрав до рота її вміст, після чого виплюнув, повідомляють у матеріалах суду.

Представник ФБР, що веде слідство, заявив, що у пляшці був нітрогліцерин.

Окрім того, у підозрюваного знайшли гексаметилентрипероксиддіамін – речовину, яку використовують для виготовлення вибухівки.

Шнек не приховував, що збирається пошкодити пам'ятник Даулінгу, оскільки йому "не подобається цей хлопець", ішлося в суді.

Якщо вину Шнека буде доведено, йому загрожує до 40 років ув'язнення і великий штраф за спробу знесення пам'ятника федерального значення.

Події Громадянської війни середини позаминулого століття знову опинилися в центрі уваги у США після інцидентів у Шарлотсвіллі.