Суспільство
22 серпня 2017
Порошенко призначив спецпредставника України з питань придністровського врегулювання
Указ Порошенка оприлюднили на сайті Адміністрації Президента 21 серпня.
news-image

Президент України Петро Порошенко призначив Віктора Крижанівського спеціальним представником України з питань придністровського врегулювання. Відповідний указ президента опубліковано на сайті Адміністрації Президента.

На зміну статті 2 указу Президента України від 16 вересня 2005 року №1279 "Про спеціального представника України з питань придністровського врегулювання" призначити Крижанівського Віктора Володимировича спеціальним представником України з питань придністровського врегулювання, – ідеться в повідомленні.

Із 1990 року Придністров'я залишається невизнаною державою. Це сталося після того, як слов'янська більшість, яка проживає в регіоні, вимагала автономії. У середині 90-х у Придністров'я офіційно було введено контингент російських миротворчих сил. Молдова наполягає на виведенні російських військових зі своєї території.

У міжнародний формат із врегулювання придністровського конфлікту "п'ять плюс два" входять Україна, Молдова, Придністров'я, Росія, ОБСЄ, Євросоюз і США. Переговори у форматі "п'ять плюс два" востаннє проходили влітку 2016 року в Берліні.