Авторизація

Київ
22 серпня 2017
У центрі Києва ще одна вулиця стане пішохідною
У Києві з 24 серпня ділянка вулиці Ярославів Вал між вулицями Стрілецькою та Івана Франка стане пішохідною.
news-image
Із 24 серпня частина вулиці Ярославів Вал між вулицями Стрілецькою та Івана Франка буде закрита для руху автомобілів.
 
Про це інформує «Є!» з посиланням на Тиждень.

У Києві з 24 серпня ділянка вулиці Ярославів Вал між вулицями Стрілецькою та Івана Франка стане пішохідною. Про це 22 серпня повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

При цьому рух на частині Ярославового Валу від вулиці Івана Франка до Володимирської, а також на вулиці Золотоворітській стане двостороннім.

У КМДА зазначили, що цей експеримент є частиною спільного проекту з оновлення Ярославового Валу.

"Презентація нового пішохідного простору та обговорення ініціативи відбудеться 24 серпня о 20:00 на вулиці Ярославів Вал між вулицями Стрілецькою та Івана Франка. Мета ініціативи – знизити надмірну транспортну завантаженість, зменшити затори в центральній частині міста, надати перевагу основним користувачам вулиці – пішоходам", - повідомляє прес-служба.

Перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс підкреслив, що необхідно "розібратися з транспортом, організувати потік автомобілів і рух пасажирів так, щоб кожна із цих груп мала свій простір".

На перекритій частині Ярославового Валу для активізації місцевої спільноти на вихідних відбуватимуться воркшопи та освітньо-інформаційні події, пов’язані з життям вулиці і сучасними підходами до міського розвитку. Також планується проведення кількох кінопоказів, організація дитячої програми.

Як повідомлялось, у період із 16 до 28 серпня у Києві будуть діяти тимчасові обмеження руху транспорту в місцях проведення заходів.

Читайте також:23 і 24 серпня у залі Верховної Ради будуть проводитись екскурсії

Читайте також:У Києві біля метро «Політехнічний інститут» демонтували незаконні МАФи