На території Києво-Печерської Лаври пройде концерт класичної музики
Всі учасники концерту є іменитими представниками жанру, лауреатами різних міжнародних конкурсів і фестивалів.
news-image

Напевно, кожен з нас хоче хоч раз в житті стати частиною чогось унікального і незвіданого.

Хтось женеться за новими враженнями, щоб в старості ділитися з онуками захоплюючим розповідями про свою молодість, а хтось хоче наповнити кожну хвилину свого життя дивним і незабутнім досвідом. І ті, і інші будуть приємно здивовані: у них з'явиться черговий шанс стати свідками унікальної в своєму роді події - першого і єдиного концерту класичної музики, який відбудеться на території Києво-Печерської Лаври.

Інформує «Є!», з посиланянм на styler.rbc.ua.

На Соборній площі між Успенським собором і лаврською дзвіницею прозвучать три твори Вольфганга Амадея Моцарта: 5-а симфонія, 41-а симфонія і "Лакримоза" з третьої частини "Реквієму". 

"Чому для проведення такого унікального концерту обрано саме Києво-Печерську Лавру, запитаєте ви? Тому що саме Лавра є найбільш комфортним місцем для такого масштабного концерту, оскільки вся її територія просто просякнута особливою енергетикою і духом", - кажуть організатори.

Концерт, який відбудеться 2 вересня о 20:00, з певністю можна назвати унікальною для України подією в світі музики, адже аналогів йому ще не було. Чи потрібно говорити, що подібний концерт є значущим внеском в розвиток музичної культури в нашій країні? Звичайно ж, немає - це і так очевидно: унікальний концерт в знаменитій Києво-Печерській Лаврі цікавий не тільки українській, а й європейській публіці. Цьому, безсумнівно, сприяє і рівень музикантів і підбір репертуару концерту - всі учасники концерту є іменитими представниками жанру, лауреатами різних міжнародних конкурсів і фестивалів. Варто відзначити, що організаторам вдалося зібрати кращих національних виконавців класичної музики - симфонічний оркестр "Віртуози Києва" і хор "Думка". Концерт пройде під керівництвом одного з найвідоміших диригентів сучасності Дмитра Яблонського. Незважаючи на значні розміри концертного майданчика в Лаврі, кількість квитків обмежена, а тому необхідно поквапитися, щоб придбати квиток.

Читайте також: Синоптик розповіла, якою буде погода на День прапора України
Читайте також: На території Києво-Печерської лаври виявлено купу незаконних новобудов (відео)