Події
23 серпня 2017
Кримчинин Балух буде вільним, як і півострів, - Порошенко
4 серпня, в окупованому Криму так званий Роздольненський райсуд засудив до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму і штрафу в розмірі 10 тис. руб. жителя с. Сріблянка Володимира Балуха, який вивісив прапор України над своїм домом.
news-image

Президент України Петро Порошенко заявив, що українець Володимир Балух буде вільним, як і Крим. Про це голова держави сказав під час церемонії урочистого підняття державного прапору на Софійській площі в Києві, трансляцію вів телеканал "112 Україна", пише «Є!».

"Від українського прапора російських окупантів корчить, як чортів від ладану. Тому вони і кинули за грати кримчанина Володимира Балуха, за те, що він на українській землі у Криму над своїм домом вивісив український прапор. Він знав, чим ризикує, але свідомо пішов на цей мужній вчинок. Володимир буде вільним і Крим буде вільним від Росії і її "зелених чоловічків", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 4 серпня, в окупованому Криму так званий "Роздольненський райсуд" засудив до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму і штрафу в розмірі 10 тис. руб. жителя с. Сріблянка Володимира Балуха, який вивісив прапор України над своїм домом.

Чоловіка звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку. Балух свою провину не визнав і заявив, що справа проти нього сфабрикована за участю начальника карного розшуку Роздольненського відділу поліції Дмитра Попова, а вибухівку та боєприпаси йому підкинули. Проте суд став на сторону обвинувачення.

Підконтрольні Кремлю влади Криму також зажадала від Володимира Балуха зняти встановлену на стіні його будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18". На будинку Балуха також був розміщений державний прапор України.

Читайте також:В Google пояснили чому окупований Крим на картах відноситься до Росії

Читайте також:Порошенко підніме державний прапор у Києві