Суспільство
23 серпня 2017
Жителі анексованого Севастополя флешмобом привітали Україну із державними святами
На набережну кримчани прийшли в синьому та жовтому одязі.
news-image

Жителі Севастополя, який, як і Крим перебуває під анексією Росії, привітали Україну з Днем прапора та Днем Незалежності патріотичним флешмобом. 27 чоловіків, жінок та дітей прийшли на набережну Чорного моря в синьому та жовтому одязі, як кольори українського прапора, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

"Вітаємо нашу Україну з Днем Прапора і Днем Незалежності!!! З тобою в серці", - написала у Facebook користувачка Тетяна Москаленко і виклала фото з флешмобу.

 

"Україно! Найщиріші патріоти з Севастополя вітають тебе з Днем Державного Прапора і Днем Незалежності! Між собою ми називали це флешмобом, ну, а просто зателефонували друзям, друзям друзів і їхнім знайомим і запропонували сфотографуватися в центрі Севастополя, щоб показати, що в Криму є справжні патріоти України і що не можна материковим українцям відмовлятися від Криму. Багато познайомилися просто на місці, багато хто хотів, але не змогли прийти через життєві обставини, були і такі, хто відверто побоявся, хоч і уболіває, були і такі, хто пізніше журився, що не знав про флешмоб. Ми обговорили між собою, що якщо хтось побоюється переслідування з боку влади, то можна заретушувати, проте ніхто не висловив такого бажання", - зазначила користувачка Facebook Lara Mos.

Частина учасників флешмобу прийшли на набережну вже в синьо-жовтому одязі, решта, побоюючись, переодяглися вже на місці.

"Подібне скупчення синьо-жовтих кольорів викликало в оточення неоднозначну реакцію в діапазоні від схвальних усмішок до ненависті та панічного страху, коли в очах читалося неозвучене запитання: "Чи не час пакувати валізи?". Один роззява не втримався і запитав: "Це у вас тут мітинг?", на що ми добродушно розсміялися і відповіли, що просто спілкуємося. І так, ми просто спілкувалися, але енергетика позитиву від єднання просто зашкалювала. На очі наверталися сльози, коли виявлялося, що люди, які майже чотири роки не бачилися, раптово впізнавали в тих, які прибували, "наших"! Але факт залишається фактом - нас багато і ми не боїмося демонструвати свою позицію, тому, що знаємо - все буде Україна!", - зазначила Lara Mos.