Суспільство
23 серпня 2017
Учасник АТО відкрив мистецьку школу для дітей (відео)
Повернувшись із зони конфлікту, військовий вчився у бізнес-школі на програмі для ветеранів. Там виграв ґрант і відкрив у Дрогобичі на Львівщині мистецьку студію для дітей.
news-image

35-річний Максим Перев'язко - учасник АТО, музикант. До війни він 14 років працював у школі вчителем історії. Повернувшись із зони конфлікту додому вчився у бізнес-школі на програмі для ветеранів. Там виграв ґрант і відкрив у Дрогобичі на Львівщині мистецьку студію для дітей.

Про це йдеться на офіційній Facebook-сторінці "Радіо Свобода", пише «Є!».

"Я хочу підібрати тих дітей з вулиці, - розповів Максим. - Музика – це свого роду наркотик, з якого можна ту дитину ліпити і виховувати. У школі добровільно-примусово запихають у те дитя все, що треба і не треба. Як наслідок - діти не вміють імпровізувати і кроку не можуть ступити без нот. Наша програма ж буде варіюватися впродовж усього навчання відповідно до можливостей і побажань самої дитини".

В студії разом з Максимом працює ще четверо викладачів. Серед них і місцевий художник-іконописець Лев Скоп. Тут навчають малюванню, грі на синтезаторі, гітарі, ударній установці та саксофоні. Також працюють репетиційна база для музикантів та студія звукозапису.

"Максим - молодець. Сам знайшов спочатку приміщення, сам кошти збирав на його ремонт і сам ремонтував. Це ще раз доводить, що хороша ідея і наполегливість творять дива навіть, якщо ти тільки почав освоюватись в новому для себе місті", - написав на своїй сторінці у Facebook користувач Олег Дукас.

Четверта частина учнів – діти соціально незахищених категорій. Вони навчаються безкоштовно.

Читайте також:В PlayStation з’явиться віртуальний проект про Чорнобиль (відео)