Події
23 серпня 2017
Шокуюче вбивство журналістки: слідчий розкрив подробиці
Обвинувачений в її вбивстві винахідник Петер Мадсен продовжує наполягати на версії з нещасним випадком.
news-image

Обвинувачений у вбивстві жінки винахідник Петер Мадсен продовжує наполягати на версії з нещасним випадком.

Інформує «Є!», з посиланням на segodnya.ua.
Поліція Копенгагена розкрила нові подробиці у справі про загибель шведської журналістки Кім Валле після того, як з'ясувалося, що знайдене тіло належить саме їй. Про це пише The Copenhagen Post, інформує «Є!», з посиланням на segodnya.ua.
За словами слідчого Йенса Меллера, в підводному човні, після прогулянки на якій Валле пропала, виявлена ​​кров журналістки. Також він розповів, що тіло, у якого відсутня голова і кінцівки, було обтяжене, до нього прив'язали якісь металеві об'єкти.
Меллер додав, що на тулубі є пошкодження, отримані після смерті жінки - як ніби намагалися "випустити все повітря", щоб тіло залишалося під водою.
Видання пише, що поки поліція шукає інші частини тіла Валле, обвинувачений в її вбивстві винахідник Петер Мадсен продовжує наполягати на версії з нещасним випадком.
Той, хто допомагав йому будувати підводний човен Йенс Фалькенберг зазначив, що такий варіант дійсно можливий. Він припустив, що журналістка могла послизнутися на сходах і розбити голову об ручку дверей.
За даними The Copenhagen Post, є й інша теорія: жінка була убита тому, що вона працювала над історією, в якій фігурував Мадсен і яка стосувалася контрабанди наркотиків. Джерело газети розповідало, що раніше Валле писала про торгівлю кокаїном в Південній і Північній Америці, а також про те, що субмарини часто використовують для його перевезення.
Підводний човен "Наутілус" з Мадсеном і Валле на борту вийшов в море 10 серпня ввечері. Рано вранці наступного дня субмарину почали розшукувати. Після декількох годин пошуку в першій половині дня рятувальники повідомили, що підводний човен, нарешті, знайшли і встановили контакт з Мадсеном.

Однак пізніше стало відомо, що човен несподівано затонув біля Копенгагена на глибині семи метрів і що його господаря врятував екіпаж, який перебував поблизу яхти. Винахідник розповів в той же день поліції, що місця знаходження журналістки він не знає і що він її висадив на берег через кілька годин після зустрічі і спільного плавання на субмарині. Вихід на дно свого корабля він пояснив технічними проблемами.
"Наутілус" з дна моря підняли через два дні після події, оглянули, але тіла журналістки там не знайшли. Сам Мадсен знаходиться під арештом до п'ятого вересня.
За словами його адвоката, інженер налаштований на співпрацю зі слідством і, незважаючи на зроблену заяву про нещасний випадок на борту субмарини, винним в загибелі журналістки себе не вважає.

Читайте також: Тіло без рук, ніг і голови належить зниклій шведській журналістці Кім Валле
Читайте також: На території автомобільного заводу ГАЗ було скоєно потрійне вбивство на ґрунті ревнощів