Спорт
24 серпня 2017
Російський політтехнолог забезпечує ефіри керівництву ФК «Динамо» на «Інтері»
Подібні ефіри дуже вигідні Росії, - говорить експерт.
news-image

У прайм-тайм вихідного дня телеканал запросив на інтерв'ю віце-президента ФК

«Динамо» Андрія Мадзяновского, раніше люструваного заступника прокурора Хмельницької області, де він розповідав про те, що грати в Маріуполі - небезпечно. Пізніше текстова версія ефіру з'явилася на веб-сайті телепрограми «Подробиці».
Про це написав експерт Сергій Поліванов на сайті politconsultant.org, передає «Є!».

 За його словами, щоб отримати можливість дати інтерв'ю в прямому ефірі на телеканалі «Інтер», необхідно отримати схвалення з боку російського політтехнолога, а нині куратора інформаційної політики телеканалу Ігоря Шувалова. У березні СБУ видворила його з України, але, не дивлячись на це, він продовжує свою роботу на «Інтері».

Подібні ефіри дуже вигідні Росії. Футбол і вболівальники - гарний грунт для того, щоб посіяти паніку і ввести розкол серед українців. До того ж показати жителям прикордонних з окупованими територіями міст і сіл, що їх бояться, що не сприймають як громадян України, а, скоріше, як сепаратистів - прекрасна підмога для подальшої локальної російської пропаганди і отримання лояльного населення в випадку спроби вторгнення в Маріуполь. Гібридна інформаційна війна і має на увазі внесення розколу між громадянами країни, - говорить експерт.

У цьому контексті, на думку Миколи Поліванова, цікавий і інший зв'язок Григорія Суркіса - з кумом російського президента Віктором Медведчуком. У 2015 році, за інформацією видання Champion, Суркіс і Медведчук літали на зустріч до російського президента Володимира Путіна. Її темою був Чемпіонат світу з футболу 2018 року. Путіна цікавили всі варіанти, при яких у Росії можуть відібрати ЧС-2018 і авторитет Суркіса в європейському футболі, завдяки якому Росія зможе зберегти за собою міжнародний турнір.

З огляду на все це, а також інформаційну хвилю, яка активно розгортається братами Суркісами, все більше зрозумілий зв'язок керівництва ФК «Динамо» з кремлівськими чиновниками і російськими спецслужбами. На жаль, заручниками в цій ситуації виявилися щирі і віддані вболівальники київського клубу, - вважає експерт Сергій Поліванов.