Світ
28 серпня 2017
В МЗС Німеччини вважають можливим поетапне зняття санкцій з Росії
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель заявив, що Німеччина не може виправдати військову інтервенцію і привласнення частини сусідньої держави.
news-image
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель заявив, що Німеччина не може виправдати військову інтервенцію і привласнення частини сусідньої держави.

Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель продовжує вважати правильним поетапне зняття санкцій з Росії в міру виконання нею умов Мінських угод. Про це повідомляє «Укрінформ», пише «Є!».

Таку думку він висловив, відповідаючи в неділю на запитання громадян у рамках Дня відкритих дверей уряду.

«Якщо санкції поступово вводилися, чому вони не можуть бути зняті поступово? Якщо Росія буде робити певні речі», — сказав Габріель.

Габріель, за його визнанням, «дуже симпатизує» виходу з угоди, яку уклали глави держав і урядів ЄС про те, що тільки після повного виконання Мінських угод, коли все буде врегульовано між Україною і Росією, будуть зняті всі санкції.

«Я думаю, що це нереалістично. Розумніше було б бути готовими у разі встановлення цього перемир’я (яке йде першим пунктом угод) і відведення зброї зняти першу частину санкцій, потім подивитися, що ще можна зробити і зняти ще», — пояснив свою позицію німецький міністр.

При цьому він підкреслив, що це не має ніякого відношення до Криму і санкцій, введених у зв’язку з анексією півострова.

«Ми не можемо виправдати військову інтервенцію і привласнення частини сусідньої держави», — заявив віце-канцлер.

Читайте також:Росія піде з Донбасу, рішення прийнято - Гримчак

Читайте також:Росія на три дні перекриває судноплавство через Керченську протоку