Події
28 серпня 2017
Харків'янина судитимуть за замовлення вбивства собаки
Прокуратура передала до суду справу про жорстоке поводження з твариною.
news-image

Харківська місцева прокуратура №2 направила до суду два обвинувальні акти за фактом жорстокого поводження з тваринами, передає «Є!» із посиланням на прес-службу прокуратури Харківської області.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Владислав Грюк, у липні поточного року один із мешканців Новобаварського району Харкова найняв місцевого п'яничку для вбивства своєї собаки та навіть видав знаряддя злочину - молоток. У якості винагороди пообіцяв пляшку горілки.  

"Виконавець тримав вівчарку за ошийник та бив по голові молотком. Одна з сусідок почула скавчання тварини. Жінка вийшла на вулицю та стала свідком жахливого вбивства. Вона викликала зоозахисників та поліцію", - повідомили у прокуратурі.

Врятувати вівчарку не вдалося.

"За висновками експертного дослідження смерть собаки настала в результаті черепно-мозкової травми, яка була нанесена тупим твердим предметом у ділянці голови та шиї, а нанесені рани спричинили тяжкі страждання тварині перед смертю", - розповів Владислав Грюк.

Господар собаки так і не зміг зрозуміло сформулювати причину, через  яку вирішив позбавитися тварини та ще й у такий жахливий спосіб.  

Довідково:   40-річному харків'янину, який замовив вбивство власної собаки, інкримінується підбурювання та пособництво в знущанні над твариною (ч.ч. 4,5 ст. 27, ч. 1 ст. 299 КК України);  51-річному, виконавцю - знущання над твариною (ч. 1 ст. 299 КК України).    

Читайте також: На Херсонщині конкуренти побилися через врожай сої, є травмовані