Україна
29 серпня 2017
Україна і Польща хочуть створити спільний музейний простір
Вартість проекту становить 1 741 593 євро, ця сума може бути спрямована на збереження та популяризацію спільної польської та української культурної спадщини, створення спільного музейного середовища, якісного музейного продукту, що покращить українсько-польську культурну комунікацію.
news-image

Україна і Польща планують створити спільний музейний простір в рамках транскордонного культурного співробітництва.

Про це йшлося у Львові під час зустрічі віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним, представниками Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації, інформує прес-служба віце-прем’єр-міністра України, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Вартість проекту становить 1 741 593 євро. За умови підтримки європейськими коштами, ця сума може бути спрямована на збереження та популяризацію спільної польської та української культурної спадщини, створення спільного музейного середовища, якісного музейного продукту, що покращить українсько-польську культурну комунікацію.

Проект передбачає реставрацію Кам’яниці Корнякта (Королівської Кам’яниці), підготовку та проведення спільних виставкових проектів, тренінги та круглі столи для музейників Львова та Любліна, стажування реставраторів, а також роботу над Стратегією розвитку співробітництва між музеями Львова та Любліна.

Ці заходи розглядаються як частина Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна на 2014-2020 роки. Загальна сума програми становить 201 386 002,40 євро, з яких – 183 078 184,00 – кошти ЄС, які можуть бути спрямовані на підтримку проектів.

Велику увагу було приділено обговоренню розвитку роботи над Карпатською макроекономічною стратегією. Однойменний регіон є одним із трьох у світі з найбільшою кількістю відрізків кордонів між державами, водночас одним з тих, що найбільше потребують додаткових коштів для розвитку.

У контексті забезпечення прав людей з особливими потребами співрозмовники торкнулися перспектив проекту «Гори, доступні для всіх: розвиток туристичної інфраструктури», ініціатором якого є Львівська ОДА. Унікальність проекту для України полягає в забезпеченні доступності об’єктів інфраструктури активного туризму для маломобільних груп населення.

Читайте також:Журналістка повідомила, що на фестивалі в Іспанії делегація РФ презентувала українське й польське пиво як російське

Читайте також:Українці викидають забагато їжі у смітник: ще один посадовець відзначився неоднозначною заявою