Події
29 серпня 2017
На прес-конференції Qatar Airways хвилиною мовчання вшанували загиблих в Іловайському котлі
Міністр Омелян у своїй промові згадав українських військових.
news-image

Я хочу розпочати свій виступ із вшанування пам’яті тих героїв, які три роки тому, воюючи із російськими загарбниками, поклали свої життя в Іловайському котлі. Так розпочав свою промову на прес-конференції, присвяченій запуску рейсів Qatar Airways з Києва, міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає кореспондент «Є!»
Після того, як присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих українських військових, міністр продовжив свій виступ.
Зокрема, він зауважив, що Міністерство інфраструктури обіцяло Україні та українцям працювати лише зі світовими лідерами, і тому вважає співпрацю з авіакомпанією Qatar Airways «великим кроком вперед».

Міністр нагадав, що переговори з Qatar Airways проводилися ще у 2013 році, проте були не завершені. Переговори відновилися у жовтні 2016 року, коли делегація Мінінфраструктури перебувала у Катарі.

«Я щиро тішуся, що авіакомпанія номер один у світі за якістю, безпечністю та сервісом відтепер є в Україні. Це великий крок вперед і я б хотів, щоб ці рейси, які тепер будуть здійснюватися щодня до Києва, були б не лише до Києва, а й до інших міст України», - наголосив Омелян.

Він підкреслив, що Qatar Airways може задати нові стандарти для України та українців.

«Завдяки Qatar Airways ми не лише відкриємо Азію та весь світ, а ще весь світ відкриє Україну. Qatar Airways вміє та знає, як це зробити», - сказав міністр.

Він запевнив катарських партнерів, що Україна була та буде надійним партнером не лише в авіації, а й в інших напрямках співробітництва.

Як відомо, вчора, 28 серпня, в аеропорту «Бориспіль» зустріли перший рейс авіакомпанії Qatar Airways, що відбувся за маршрутом "Доха - Київ". Відтепер із «Борисполя» здійснюватиметься регулярне авіасполучення за напрямком “Доха – Київ – Доха” з періодичністю 7 разів на тиждень.
Qatar Airways – національна авіакомпанія Катару зі штаб-квартирою в столиці країни, місті Доха. Авіакомпанія виконує рейси за 144 напрямками, з яких всі є міжнародними. Входить до списку семи авіакомпаній, що мають найвищий п’ятизірковий рейтинг за версією британського агентства Skytrax. Неодноразово визнана лідером ринку Qatar Airways нещодавно знову була названа авіакомпанією року – в рамках World Airline Awards-2017 від міжнародної рейтингової організації повітряного транспорту Skytrax. Авіакомпанія також отримала визнання у якості найкращої авіакомпанії на Близькому Сході.

Читайте також: Літак компанії Qatar Airways здійснив перший рейс в Україну (фото)