Війна
30 серпня 2017
Семенченко заявив, що активісти переходять до другого етапу блокади Донбасу
Семенченко про блокаду Донбасу: Є серйозні результати щодо зміцнення національної безпеки й нашої економіки.
news-image

Українські активісти переходять до другого етапу блокади Донбасу. Про це в ефірі каналу ZIK заявив нардеп від "Самопомочі" Семен Семенченко, передає «Є!».

Він зазначив, що в березні 2017 року блокаду було "легалізовано" указом президента України Петра Порошенка та рішенням Ради нацбезпеки й оборони.

На сьогоднішній день є серйозні результати щодо зміцнення національної безпеки та нашої економіки. Зокрема, у результаті наших дій удвічі скорочено споживання антрацитового вугілля, яке раніше закуповували в окупанта, що поповнювало його бюджет, це перше, – сказав депутат.

Друге, за його словами, досягнення блокади – початок закупівлі антрацитового вугілля у США – "країні, яка не воює з Україною".

І третє: усі говорили про те, що буде високий курс долара, що наша економіка впаде, що наш ВВП знизиться. Та сталося навпаки, долар упав на дві гривні, ВВП збільшився, ми бачимо, що ніякого колапсу у нас немає, навпаки, робота "Енергоатому" збільшилася, відповідно, збільшився експорт електроенергії за кордон. Більше того, ми бачимо, що припинилося фінансування окупанта, – заявив Семенченко.

Він наголосив, що активісти переходять до другого етапу блокади.

Зараз ми переходимо до другого етапу. Ми повинні змусити Ахметова припинити фінансування терористів, ми повинні покласти край тарифу "Роттердам плюс". За літо ми серйозно накопичили сили, відкрили ряд таборів уздовж російського кордону і готові, якщо держава й надалі буде бездіяльна у справі зміцнення нашої обороноздатності, діяти як представники громадянського суспільства, – розповів депутат.