Події
30 серпня 2017
Звільнено харківську суддю, яка арештовувала євромайданівців
Вища рада правосуддя звільнила суддю Червонозаводського райсуду Харкова Марину Міндареву за порушення законодавства, допущеного при розгляді справ євромайданівців в 2014 році.
news-image
Вища рада правосуддя звільнила суддю Червонозаводського райсуду Харкова Марину Міндареву за порушення законодавства, допущеного при розгляді справ євромайданівців в 2014 році.

Про це повідомляє офіційний сайт Вищої ради правосуддя, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

В повідомленні, опублікованому на офіційному сайті ВРП йдеться, що рішення було прийнято на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції України відповідно до рішення Другої дисциплінарної палати ВРП від 20 лютого 2017р.

"Підставою для прийняття зазначеного рішення стали суттєві порушення законодавства, допущені суддею при розгляді справ про накладення на осіб, які були учасниками масових акцій протесту в період Революції гідності, адміністративних стягнень у вигляді арешту терміном на 15 діб на підставі статті 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення за злісну непокору законному розпорядженню або вимозі працівників міліції ", - йдеться в повідомленні.

В інформації також зазначається, що 30 травня 2017р. Вища рада правосуддя розглянула скаргу Міндаревої на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 20 лютого і залишила її без змін.

Як повідомлялося 19 лютого 2014 року активісти Євромайдану і ультрас ФК "Металіст" намагалися блокувати Академію внутрішніх військ в Харкові, щоб не допустити виїзду курсантів на Київ. Близько 17.00 міліція ("Беркут" і "Грифон") відтіснила пікетників, а невідомі в жилетах і масках, озброєні битами, спочатку розблокували ворота, а потім розігнали пікетників. В ході розгону розбили голову оператору СТБ Олександру Бринзі. Крім того, розбили камеру знімальній групі СТБ і пошкодили знімальну техніку "Надзвичайних новин".

У відділі комунікацій ГУ МВС в Харківській області повідомили, що міліція відкрила кримінальне провадження за фактом блокування в'їзду та виїзду транспорту на територію Академії і розпилення сльозогінного газу учасниками пікету, в рамках якого було затримано 12 активістів.

У ніч на 20 лютого Червонозаводський районний суд Харкова присудив активістам, затриманим біля Академії внутрішніх військ, 15 діб адміністративного арешту.

Пізніше прокуратура почала кримінальне провадження за фактом дій керівництва Червонозаводського райсуду при розподілі та розгляді адміністративних справ щодо затриманих за ч.2 ст.376 (втручання в діяльність судових органів) КК України, а також за фактом винесення завідомо неправосудних рішень суддями цього ж суду ( ч.2 ст.375 КК України).

Читайте також:Під Яремче розбився гелікоптер, пілот загинув