Світ
30 серпня 2017
Україна і Польща мали вступати в ЄС разом, – Валенса
Лех Валенса вважає, що після розпаду Радянського Союзу в України не було можливостей розвиватись так само швидко та ефективно, як це вдалось Польщі.
news-image

Колишній президент Польщі Лех Валенса вважає, що після розпаду Радянського Союзу в України не було можливостей розвиватись так само швидко та ефективно, як це вдалось Польщі , повідомляє «Є!» з посиланням на Експрес.

 Як сказав Валенса в інтерв’ю виданню "Сегодня", попри те, і Польща, і Україна мають спільне соціалістичне минуле, позиції для розвитку в обох країн були різними.   

Екс-президент Польщі каже, що ніхто не думав, що комунізм так швидко впаде.  

Ми тут, у внутрішніх країнах, не були готові, але і Захід теж не був готовий. Тому довелось імпровізувати. Так-сяк у нас це виходить. Україна ж була в ще гіршому становищі, оскільки була дуже залежна від Росії. І відрубування цього всього багато коштувало, – констатував Лех Валенса.

За його словами, найгірше становище було у тих, хто найбільше пов’язаний з Росією, саме тому "Україна має більше проблем, ніж ми в Польщі".  Валенса наполягає, що попри розбіжності Україна і Польща мали вступити до складу Євросоюзу одночасно.   

"Коли я був президентом Польщі, я працював так само багато, як для України, як і для Польщі. У Канаді, в Бразилії розмовляв з різними вашими земляками, готував їх до того, щоб вступали разом в Євросоюз. Але я програв вибори. Ті , хто прийшов до влади, вчинили інакше, і процес зупинився. Але ми повинні були вступати в Євросоюз разом. Україна і навіть Білорусь. Але у Білорусі ще важча ситуація, вона ще сильніше залежить від Росії", – наголосив колишній президент Польщі.

Читайте також:Порошенко впевнений, що Україна стане членом ЄС

Читайте також:Туреччина віддаляється від Європи семимильними кроками, – Юнкер