Світ
31 серпня 2017
Російську туристку відправили до в'язниці за відмову зняти взуття під час відвідування храмів у М'янмі
Росіянка, особа якої не розкривається, побувала в трьох храмах на території древнього міста Паган, не знімаючи при цьому взуття.
news-image

Російська туристка була засуджена до тюремного терміну в сім місяців.

Вона відмовилася зняти взуття під час відвідування буддійських храмів в М’янмі, – пише Myanmar Times, інформує «Є!» , з посиланням на informator.news.

За даними видання, росіянка, особа якої не розкривається, побувала в трьох храмах на території древнього міста Паган, не знімаючи при цьому взуття. Як розповіли очевидці, місцеві жителі просили її не робити так, але жінка не слухала їх слів. Мандрівниця у відповідь просила показати їй копію закону, що забороняє ходити у взутті в культових спорудженнях М’янми.

Служителі Ананди (одного з храмів, в який заходила росіянка) подали на неї до суду, звинувативши в оскверненні святині. У результаті туристку визнали винною в зневазі почуттів вірян, запропонувавши або заплатити штраф в 500 тисяч кьят або відправитися на місяць у в’язницю. Засуджена обрала другий варіант.

Пізніше росіянку звинуватили в порушенні 13-ої статті Імміграційного акту М’янми, згідно якої іноземці в цій азіатській республіці повинні дотримуватися усіх місцевих звичаїв і традицій. В результаті суд засудив жінку ще до шести місяців в’язниці.

Офіцер імміграційної служби країни пояснив, що півроку – мінімальне покарання за такий проступок. Максимальний термін міг скласти п’ять років.

Нагадаємо, раніше у М’янмі засудили до смертної кари вигонителя духів.

Читайте також: У Фастові депутат від партії Ляшка вимагав 70 тисяч доларів за оренду території кладовища