Податківці не визнають біткоїни засобом платежу
В НБУ заявили, що біткоїн є небезпечним для зберігання приватних коштів громадян України. А операції з криптовалютою біткоін в Україні можуть призвести до податкових ризиків.
news-image
Державна фіскальна служба наполягає, що криптовалюта біткоїн не може бути засобом платежу в Україні.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на коментар ДФС.

"Національний банк України розглядає "віртуальну валюту/криптовалюту" Bitcoin "як грошовий сурогат, який не має забезпечення реальною вартістю і не може використовуватися фізичними та юридичними особами на території України як засіб платежу, оскільки це протирічить нормам українського законодавства" та рекомендує громадянам використовувати послуги лише тих платіжних систем, систем розрахунків, які внесені Національним банком України до Реєстру платіжних систем", - йдеться у відповіді на запит.

У цих реєстрах відсутні біткоїни та інша криптовалюта.

У ДФС вказали, що згідно з ст. 192 Цивільного кодексу України, грошова одиниця України – гривня є законним платіжним засобом, обов'язковим до приймання за номінальною вартістю на всій території України.

"Статтею 32 Закону № 679 визначено, що випуск та обіг на території України інших грошових одиниць і використання грошових сурогатів як засобу платежу забороняється", - підкреслили у ДФС.

В НБУ заявили, що біткоїн є небезпечним для зберігання приватних коштів громадян України. А операції з криптовалютою біткоін в Україні можуть призвести до податкових ризиків.

23 серпня капіталізація ринку криптовалют вперше перевищила $ 150 млрд, перше місце займає Bitcoin.

Читайте також:Центробанк РФ рятує найбільший приватний банк від банкрутства - ЗМІ

Читайте також:На Миколаївщини молодик, який займався ремонтними роботами, «обережно» обкрадав господарів