Світ
31 серпня 2017
З 1 по 30 вересня Польща обмежує повітряний рух на кордоні із Росією і Білоруссю
Район обмеження польотів - 30 км від кордону у глибину країни до висоти 2000 метрів.
news-image
Польща з 1 по 30 вересня обмежить повітряний рух для цивільних літаків на північному сході і сході країни, поблизу кордонів з Росією та Білоруссю.

Про це в четвер поінформував прес-секретар оперативного командування родів ЗС Польщі Пьотр Валатек, передає «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.

“За поданням командувача оперативним командуванням запроваджено чотири зони обмеження польотів, що має відношення до дій Збройних сил спільно з Прикордонною службою. Обмеження мають створити умови для безпечного виконання польотів у цьому районі державною авіацією”,- заявив Валатек.

Він додав, що решта причин обмеження польотів має таємний характер.

Район обмеження польотів  - 30 км від кордону у глибину країни до висоти 2000 метрів. Заборона діятиме від 1 до 30 вересня.

За словами Валатека, заборона загалом не стосуватиметься пасажирських літаків чи повітряних суден рятувальної авіації. В основному, це стосуватиметься невеликих спортивних і приватних літаків.

Як повідомив Укрінформу польський експерт, заступник голови виконавчої Ради Євроатлантичного товариства у Варшаві Єжи Марія Новак, це обмеження однозначно має відношення до російсько-білоруських навчань “Запад-2017”, які відбудуться 14-20 вересня, і є одним з превентивних засобів захисту від можливих провокацій.

Читайте також: Російські найманці скоїли напад на український храм в Криму: травмований архієпископ
Читайте також: З початку року Ляшко шість тижнів відпочивав за кордоном