Суспільство
26 січня 2015
55% росіян хочуть бачити президентом Володимира Путіна, - опитування
news-image

"Левада-Центр" 26 січня опублікував результати опитування, згідно з якими з'ясувалося, що більшість росіян не бачать в Росії альтернативи Володимиру Путіну на посту президента. Про це повідомляє Є! Єдність.інфо.

На запитання "Кого б ви хотіли бачити президентом після виборів 2018?" більше половини опитаних відповіли - "Володимира Путіна, як і раніше".

Варто відзначити, що з квітня 2013 до грудня 2014 року кількість респондентів, які дотримуються цієї думки, зросла більш ніж у два рази - з 26% до 55%

Ще 10% опитаних заявили, що хотіли б побачити президентом людину, яка б змогла продовжити політику Путіна, а 18% респондентів заявили, що воліли б людину, яка провіла би іншу політичну лінію для вирішення російських проблем.

Читайте також: Опитування: майже 70% росіян впевнені, що живуть у розвиненій, багатій і вільній країні

На питання "Чи вірите ви, що в Росії є людина, здатна замінити Володимира Путіна?" більшість - 54% - відповіли, що такої людини немає, ще 24% відповіли, що у разі потреби така людина знайдеться, і 10% заявили, що ім'я такої людини можна назвати вже зараз.

Читайте також: Майже 90% українців не підтримують відділення Донбасу - опитування

Нагадаємо, "Левада-центр" 20 січня опублікував результати опитування, згідно з якими більше половини росіян (52%) позитивно оцінюють роль Йосипа Сталіна в житті країни, протилежної думки дотримуються 30%, також майже кожен п'ятий з респондентів відчував утруднення з відповіддю.