Суспільство
1 вересня 2017
Учителям у РФ доручили розповідати школярам про Росію як «країну суперсучасних комп'ютерів і нанотехнологій»
У День знань для російських школярів проведуть тематичний урок "Росія, спрямована в майбутнє".
news-image

У День знань для російських школярів із першого до 11 класу проведуть тематичний урок "Росія, спрямована в майбутнє". Про це повідомили у прес-службі міністерства освіти і науки, передає телеканал "Дождь", передає «Є!».

Телеканал ознайомився з копією методичних рекомендацій з організації і проведення уроку і вибрав із них найяскравіші цитати.

Зазначають, що провести уроки потрібно "у зв'язку з розробкою проекту стратегії соціально-економічного розвитку Російської Федерації до 2035 року" і необхідністю формування в росіян "почуттів патріотизму і любові до батьківщини", ідеться в пояснювальній записці до документа.

Для учнів перших–четвертих класів основною темою заняття має стати "вивчення історії та потенціалу космічної галузі, атомної енергетики, а також нових перспективних професій, пов'язаних із розвитком робототехніки".

Для бесід з учнями п'ятих–сьомих класів міносвіти РФ пропонує теми: "Росія – шоста частина суші"; "Крим – стара нова територія Росії"; "Сила Сибіру"; "Кавказ – місце туризму й оздоровлення"; "Північ Росії – перспективні точки зростання".

З учнями восьмих–дев'ятих класів будуть говорити про те, що Росія перша в космосі, ядерна держава, "країна суперсучасних комп'ютерів і нанотехнологій" та "молодих учених".

Класним керівникам рекомендують пов'язати з цими темами свій виступ. Учнів восьмих–дев'ятих класів пропонують поділити на міні-групи для обговорення найперспективніших галузей російської науки. У посібнику йдеться, що кожна з груп буде представляти мінфін і в ігровій формі повинна буде обговорити, як розподілити 1 млрд руб., який є в мінфіна РФ на підтримку науки.

З учнями 10–11 класів пропонуютьпровести заняття у формі саміту, дебатів або конференції, під час яких обговорюватимуть основні напрями розвитку російської економіки.

Підсумки занять рекомендують презентувати на всеросійському конкурсі "Росія 2035", який проводить Рада Федерації. У документі наголошено, що запропоновані матеріали мають рекомендаційний характер.