Суспільство
1 вересня 2017
Як вчасно розпізнати емоційне вигорання на роботі
Робота по 18-20 годин рано чи пізно стає ненависною. Вдома треба вимикати усі робочі чати і дати собі час відпочити.
news-image

Емоційне вигорання на роботі зараз не є рідкістю. Воно проявляється виснаженням організму, який призводить до втрати сил, радості та задоволення від життям.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Gazeta.

Вигорання може виникнути через щоденні речі, на які люди не звертають особливої уваги.

З'являються незадоволеність і втома, неможливість зосередитися і хронічний поганий настрій. Вони переростають у байдужість до справи, цинізм, призводять до зниження імунітету і психосоматичних захворювань.

Причини емоційного вигорання:

1. Перенавантаження на роботі.

Робота по 18-20 годин рано чи пізно стає ненависною. Вдома треба вимикати усі робочі чати і дати собі час відпочити.

2. Ви не приймаєте рішень

Якщо ви відчуваєте себе людиною, від якої нічого не залежить, то це вганятиме в стрес ще більше. Людина, яка може впливати на те, що відбувається у проекті/відділі/компанії, відчуває себе краще.

3. Конфлікт між людиною та її обов'язками

Будь-якій людині важливо знати, що вона робить щось хороше, цінне і потрібне людям. Це проста істина про те, як стати щасливим у своїй справі. Це паливо, яке дає людині відчуття цілісності, натхнення, силу, бажання розвиватися. Якщо ж відчуваєте, що постійно брешете своїм клієнтам і це вас пригнічує – шукайте шляхи вирішення вже і негайно.

Відпустка, спорт, зміна способу життя в деяких випадках допомагають. Але якщо у вашій діяльності втрачений сенс, ніяка кількість відтискань проблему не вирішить.

4. Ви придушуєте в собі негатив

Шкідливо постійно придушувати в собі негативні емоції. Знайдіть інший спосіб, наприклад, заняття в спортзалі, бокс чи масаж.

Піші прогулянки, хобі, спів, танці, фітнес, психотерапія, медитація і йога – це не повний список здорових способів справлятися зі своїми емоціями.

Читайте також:Кожен другий чоловік у країні озброєний, і ризик протестів зростає, - Тарута