Світ
1 вересня 2017
Шведа, що їв бекон перед мусульманками, засудили до штрафу
Чоловіку пред'явили звинувачення в образі почуттів вірян.
news-image

Стокгольмський суд визнав місцевого 53-річного жителя винним в образі почуттів вірян через те, що в поїзді перед трьома мусульманками він їв бекон. Про це повідомляє шведський портал Marsta, передає «Є!»

Інцидент стався в приміській електричці в квітні 2015 року. Пасажир (його ім'я не повідомляється) почав їсти бекон попри те, що навпроти нього сиділи три жінки в хіджабах. Мусульманки пересіли на інше місце, але чоловік пішов за ними і знову сів навпроти.

Йому пред'явили звинувачення в образі почуттів вірян, а також в розпалюванні ненависті за расовою або національною ознакою. Втім, останнє звинувачення на суді було знято.

На процесі підсудний заявив, що не мав намірів образити почуття жінок, а відправився за ними на інше місце, щоб вибачитися, якщо його дії їх образили.

Але суд не прийняв його заяву до уваги, бо свідки події, а також відео з камер спостереження у вагоні підтвердили, що пасажир спеціально їв бекон перед мусульманками.

У підсумку чоловіка засудили до штрафу в розмірі 9 тисяч крон (1130 доларів США). Також він повинен виплатити по 5 тисяч крон (630 доларів) кожній з трьох жінок.

Читайте також: Австралійця арештували за жахливе вбивство кенгуру