Україна
1 вересня 2017
Україна планує облаштувати 157 пунктів пропуску із біометричним контролем
Цього вимагає введене в дію рішення РНБО про посилення контролю за перетином кордону іноземцями.
news-image
В Україні треба буде обладнати 157 пунктів пропуску апаратами для зчитування біометричних даних, а також створити систему, що дозволить збирати, обробляти і захищати цю інформацію.

Про це сказав помічник голови ДПСУ Олег Слободян в ефірі телеканалу "112 Україна", інформує «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.

Цього вимагає введене в дію рішення РНБО про посилення контролю за перетином кордону іноземцями.

"Нам потрібно обладнати усі пункти пропуску необхідною апаратурою для зчитування інформації біометричного характеру, йдеться про відбитки усіх пальців. Крім цього, потрібно створити систему, яка б дозволяла оперативно збирати цю інформацію, обробляти, захищати і щоб ми могли використовувати її самостійно і ділитися нею з іншими правоохоронними органами за компетенцією. У нас 157 основних пунктів пропуску, які потрібно обладнати необхідною апаратурою", - сказав Слободян.

За його словами, передбачається, що нова система буде обробляти 1 млн 200 запитів у секунду, а це досить високий рівень оперативної роботи, що вимагає відповідного програмного забезпечення.

"Мова йде про те, що іноземці будуть давати нам свої біометричні дані, які ми у подальшому будемо використовувати... Тести з окремими видами апаратури вже проводяться. Зокрема, ми тестуємо деяке обладнання, яке дозволяє здійснювати біометричний контроль, наприклад, віддалено від пунктів базування прикордонників, у поїздах чи на морському транспорті", - уточнив Слободян.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО, яким в Україні запроваджується система фіксації біометричних даних осіб на кордоні. Зокрема, протягом двох місяців Кабмін повинен подбати про впровадження механізму фіксації біометричних даних іноземних громадян на кордоні.

Читайте також: Порошенко ввів в дію рішення про обов'язкову біометрику для росіян на кордоні
Читайте також: Поляков зібрався до психіатра