Суспільство
2 вересня 2017
Брата Саакашвілі відпустили з відділку – нардеп
Дерев`янко припускає, що у понеділок представники Саакашвілі, ймовірно, звернуться до суду.
news-image
Давида Саакашвілі відпустили з Печерського райвідділу Державної міграційної служби (ДМС), куди його доправила поліція після затримання.

Про це поінформував позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко, передає «Є!» посилаючись на Укрінформ.

Народний депутат повідомив, що директор департаменту Печерського райвідділу ДМС була у відділку поліції, куди його доправили.

На запитання, чи Давид є затриманим, чи він може піти, чи до нього застосовують елементи примусу, вона відповіла "Ні", після чого Саакашвілі встав і пішов, - розповів Дерев'янко.

За його словами, у поліції Давиду Саакашвілі хотіли вручити протокол про адмінпорушення, штраф та документ, що він має залишити територію України у певний період.

Якщо цього не відбувається, вступає в дію механізм примусового видворення, - зазначив народний депутат.

Він також заявив, що зі слів представників міграційної служби, Давида Саакашвілі доправила до них поліція, а раніше його запрошували відвідати ДМС.

Дерев`янко припускає, що у понеділок  представники Саакашвілі, ймовірно, звернуться до суду.

У прес-службі "Руху нових сил" кореспондентові Укрінформу повідомили, що Давид Саакашвілі жодних документів у ДМС не отримав.

Також партія оприлюднила у Фейсбуці заяву, де розцінила "факт безпідставного затримання брата репресіями проти рідних і близьких політичних опонентів режиму Петра Порошенка. Починаючи тиск проти рідних і близьких своїх політичних опонентів, президент проходить «точку неповернення», за якою починається авторитаризм".

Як раніше повідомив у коментарі Укрінформу  речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, співробітники Нацполіції в Києві доставили брата екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Давида до органів Державної міграційної служби, щоб він покинув територію України, бо його дозвіл на проживання було анульовано через позбавлення дозволу на роботу в Україні.