Політика
2 вересня 2017
В України з’явиться важливий партнер у діалозі по Мінську, – Портников
Шульц відомий своєю жорсткою позицією щодо ролі Росії у світі.
news-image

Між екс-головою Європарламенту Мартіном Шульцем і Росією роману не буде через Україну.

Таку думку висловив політичний коментатор Віталій Портников у статті для "Радіо "Свобода", передає «Є!».

Кандидат на посаду федерального канцлера ФРН від соціал-демократів, колишній голова Європейського парламенту Мартін Шульц заявив про порушення Росією міжнародного права у зв’язку з діями в Україні, – зазначив він.

На думку експерта, Шульц відомий своєю жорсткою позицією щодо ролі Росії у світі. Тож якщо соціал-демократи увійдуть до нового уряду Німеччини, цю позицію буде збережено. А це не входить у плани Росії, яка використовувала керівництво соціал-демократів Німеччини для просування своїх ідей.

За словами Портникова, найімовірніше, саме Мартін Шульц обійме посаду віце-канцлера і міністра закордонних справ Німеччини.

А це буде означати, що в України з’явиться важливий партнер у діалозі по Мінську та інших кризових питаннях. Партнер, у якого немає сумнівів щодо російської причетності і російської відповідальності. Таких партнерів на Заході в України має бути якомога більше, – зазначив політолог.

Він додав, що обрання Шульца главою МЗС є важливим як і для України, так і європейських країн. Оскільки, лише "чесне розуміння" того, що Росія порушує міжнародне право і проводить агресивну політику, допоможе країнам Заходу змусити Кремль відмовитися від такої політики.