Економіка та бізнес
3 вересня 2017
«Укрпошта» буде займатися поставками природного газу
На сайті «Укрпошти» вже створено відповідний розділ .
news-image

ПАТ "Укрпошта" має намір отримати ліцензію на поставку природного газу в Україні, рішення буде розглянуто на засіданні НКРЕКУ 7 вересня 2017 року.

Інформує «Є!», з посиланням на telegraf.com.ua.
ПАТ "Укрпошта" подала заявку на отримання ліцензії на постачання природного газу в Україну. Рішення про видачу ліцензії буде розглянуто на засіданні Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) 7 вересня 2017 року.

При цьому на сайті "Укрпошти" вже створено відповідний розділ (http://ukrposhta.ua/postachannya-gazu).

Як повідомлялося, в червні-серпні 2017 року ліцензії на поставку газу в Україну, зокрема, отримала ТОВ "Трафігура Юкрейн" - "дочка" найбільшого світового сировинного трейдера Trafigura, "МЕТ Україна" - "дочка" швейцарського MET Holding AG і ТОВ " Енжі Енерджі Менеджмент Юкрейн "-" дочка "французької Engie.

Станом на 1 вересня 2017 року НКРЕКУ видала 318 ліцензії на поставку газу в Україну.

"Укрпошта" входить в сферу управління Міністерства інфраструктури. Надає близько 50 видів послуг в 10,6 тис. Відділеннях по всій Україні, а ще близько 1.2 тис. Перебувають на неконтрольованої України території. Штат підприємства налічує 76 тис. Працівників, з яких 33 тис. - листоноші, 13 тис. - оператори поштового зв'язку.

НКРЕКУ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачання, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробки та захоронення побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Читайте також: Французька Engie отримала ліцензію на поставку газу до України