Політика
4 вересня 2017
Вибори у Німеччині: Меркель переконливо перемогла Шульца на теледебатах
Меркель назвали переконливішою 55% телеглядачів.
news-image

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель здобула переконливу перемогу у теледебатах над своїм головним опонентом соціал-демократом  Мартіном Шульцем. Про це повідомляє Deutsche Welle, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Меркель назвали переконливішою 55% телеглядачів німецького телеканалу ARD, Шульца - 35%. Це результати опитування, проведеного інститутом досліджень громадської думки Infratest-dimap на замовлення телеканалу ARD.

Меркель уперше вдалося перемогти на теледебатах із такою великою перевагою. Загалом 49% опитаних назвали Меркель більш гідною довіри. Шульца таким вважають 29%.

Перша і єдина протягом передвиборчої кампанії теледуель між двома суперниками за посаду глави федерального уряду Німеччини відбулася ввечері в неділю, 3 вересня.

Головними темами дебатів були криза біженців, відносини з Туреччиною, криза навколо ядерної та ракетної програм КНДР і роль президента США Дональда Трампа в цьому питанні, соціальна політика, а також "дизельний скандал". Про відносини з Росією і конфлікт в Україні суперники не згадували.

Вибори до Бундестагу відбудуться у Німеччині 24 вересня.

Читайте також: Російський режисер Серебренніков каже, що Порошенко пропонував йому зняти пропагандистський фільм