Політика
4 вересня 2017
Вадим Рабінович: «У людей не вистачає на їжу, їм не потрібні платні дороги!»
Політик впевнений, що реформи, які проводяться урядом, мають не шокову, а вбивчу терапію.
news-image

Доходи українців не дозволяють їм оплачувати проїзд по новій дорозі Київ - Біла Церква, яку будує нинішня влада. Про це заявив народний депутат України та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович у прямому ефірі на телеканалі NewsOne, передає «Є!»

«Хочу вам розкрити ще одну чудову "ідею" нашої влади. У нас будують першу в Україні платну дорогу між Києвом і Білою Церквою. Я подивився розцінки і побачив, що наш уряд - це космонавти. Якщо я буду цілий місяць їздити з Білої Церкви до Києва по цій платній дорозі, мені це обійдеться «всього лише» в 7500 гривень - я виходжу з пропонованих розцінок. Хто зможе стільки витрачати на платну дорогу? Мені цікаво, я один ходжу по базарах і знаю, як народ живе, або уряд у нас не в курсі, які у людей доходи? Коли уряд сідає і вирішує щось робити, то перед ними вибір - закрити якісь борги по військовим, пенсіонерам, дітям - або вкрасти щось. За таким принципом у нас зараз все впроваджується: жадібність і нажива попереду всього!», - повідомив політик.

Вадим Рабінович зазначив, що перш, ніж будувати платні дороги необхідно визначитися з базисом, таким як курс на вступ України до НАТО, який суперечить Декларації про незалежність.

«Коли представники цієї влади відкривають рот, ніхто з них навіть не намагається пояснити нам, яку країну вони збираються будувати, заради чого треба людям терпіти сьогоднішні негаразди. Одному стукнуло в голову, що ми платні дороги будемо будувати, а українці будуть голі й босі бігати по цих дорогах. Другий каже, ми тепер в космос полетимо, хоча ми дійшли до того, що каструлі на «Південмаші» робимо, третьому ще щось хочеться ... Скажу прямо, насамперед визначитися треба з базисом. У нас в Декларації про незалежність записано, що Україна - це нейтральна, незалежна, позаблокова держава. Нам же з вами повідомляють, що взяли курс вступити до НАТО. І що після цього робити з Декларацією про незалежність, в якій записано, що Україна має позаблоковий статус? Значить, нехай хтось вийде і оголосить, що цей документ більше не діє!», - переконаний парламентарій.

Крім того, лідер політичної партії «За життя» заявив, що реформи, які проводяться урядом, мають вже давно не шокову, а вбивчу терапію.

«Велику частину так званих "реформ", які нам намагаються нав'язати, неможливо проводити в Україні. У нас давно вже не шокова, а вбивча терапія, навколо поширена урядом. Хочу навести приклад з українською землею. Україна зараз лідирує в світі за площею землі, яка знаходяться в розпорядженні іноземних фірм. Вдумайтеся, мова йде про 2,4 мільйона гектарів української ріллі. Для порівняння, у величезній Росії, ця цифра нижче - близько 2,3 мільйона гектарів. Це говорить про те, що українські компанії активно присутні на українському ринку, відчули цей ринок, зрозуміли, що потрібно вкладати гроші - і раптом з'являється ініціатива про продаж української землі. А навіщо? Приїжджайте до нас, створюйте робочі місця, привозить технології. Чому раптом вам захотілося викупити тільки землю?», - заявив народний депутат.


Також Вадим Рабінович підкреслив, що насамперед необхідно скасувати комунальні тарифи і медичну реформу, а потім вже будувати платні дороги.

«Всі зміни на користь казнокрадів коштом населення будуть, безумовно, скасовані після перемоги нашої партії на виборах. Перше: повинні бути скасовані комунальні тарифи, тому що Україна видобуває достатньо власного газу, для того, щоб забезпечувати населення за собівартістю. Друге: потрібно терміново скасовувати медичну реформу - і розбиратися з нею вже в рамках кримінальних справ із Супрун та її компанією », - попередив політик.


Він стверджує, що Україна може стати багатою країною за дуже короткий період часу, але для цього українцям на найближчих виборах потрібно «зробити правильний вибір».

«Україна повинна процвітати і вона буде процвітати. Ми повинні передати дітям розвинену, багату країну, «Швейцарію Східної Європи», - і щоб розпочати цей рух нам потрібен короткий час, не більше двох років, - треба тільки підбити підсумки правління цієї влади, зробити правильний вибір на найближчих виборах, визначитися з великою метою для великої і сильної перспективи!», - резюмував Вадим Рабінович.
Читайте також: У серпні Аваков отримав найбільшу зарплату від початку року