Події
4 вересня 2017
Під Вінницею відтворили бій часів Другої світової війни (відео)
Усі атрибути битви купували власним коштом учасники реконструкції.
news-image

Під Вінницею в запеклому бою зійшлася Червона армія, УПА та Вермахт. Битву, яка відбулася ще у часи Другої світової, 1943-го року, відтворили в історико-меморіальному комплексі “Вервольф”. До поєдинку долучилися реконструктори ледь не з усієї України.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Бійці відраховують патрони, планують тактику бою і набираються сил на польовій кухні. А уже через кілька хвилин почався великий бій. За легендою нацисти взяли у полон "червоноармійців" і вирішили їх погодувати. Одна із захоплених не погоджується їсти і за це її розстрілюють. Згодом полонених звільняють ті ж бранці та бійці УПА, які несподівано нападають із лісової засідки.

Війна – це трагедія для всіх і ніхто з війни не повертається тим, яким він вже був. Цей трагізм залишається навіть з тими, хто залишився в живих і треба про це пам’ятати, – розповів член ГО "Честь і слава" Віталій Головенько.

У другому бою зійшлися радянська та німецька розвідки. Щоб не викрити пострілами своїх позицій, вони перейшли на рукопашну. Виграють битву червоноармійці.

Усі атрибути битви купували власним коштом учасники реконструкції. Лише патрони обійшлись щонайменше у півтори тисячі доларів, а зброю, яку списали через зношеність, збирали по військових частинах.

Попри те, що виглядає усе, як реальна битва, стріляють учасники виключно сліпими набоями



Читайте також: Україна показала новітні військові розробки для протидії агресії РФ (фото, відео)
Читайте також: З опівночі незаконні збройні формування 9 разів обстріляли позиції сил АТО