Київ
5 вересня 2017
Мінкультури ініціює надання відновленим графіті часів Євромайдану на Грушевського статусу нацпам'ятника
Якщо графіті будуть переведені з категорії пам'яток історії місцевого значення до пам'ятників історії національного значення, то буде проведена паспортизація даного об'єкта, а за будь-яке його пошкодження буде загрожувати кримінальна відповідальність.
news-image

Міністр культури Євген Нищук заявляє, що Міністерство культури має намір ініціювати надання Кабінетом міністрів України відновленим графіті часів Євромайдану на вул. Грушевського в Києві статусу національного пам'ятника.

Про це інформує «Є!» з посиланням на Інтерфакс Україна.

"Це (графіті - ІФ) зараз була категорія місцевого значення, після всього, що сталося, я думаю, що ми зможемо підготувати ті документи, які б перевели б її в категорію і ми будемо клопотати перед Кабінетом міністрів України, щоб перевели її в статус національної", - сказав Є.Ніщук.

За його словами, якщо графіті будуть переведені з категорії пам'яток історії місцевого значення до пам'ятників історії національного значення, то буде проведена паспортизація даного об'єкта, а за будь-яке його пошкодження буде загрожувати кримінальна відповідальність.

Читайте також:Знищення «Ікон Революції» у Києві: Луценко розкрив деталі справи

Читайте також:У Києві псуються тисячі експонатів Революції Гідності