Суспільство
6 вересня 2017
Автовласники нерозмитнених іномарок не хочуть платити нічого, - Южаніна
Про це заявила Голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.
news-image
Вимоги автовласників нерозмитнених іномарок є недоречними, їх не потрібно розглядати терміново, бо вони не є соціальним питанням.

Про це заявила Голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ефірі телеканалу "112", пише «Є!».

"Люди, які сьогодні вийшли на вулицю, вони нічого не хочуть платити, не нести ніякої відповідальності за те, що порушили митне законодавство", - вважає Южаніна.

Вона погодилась, що уряд має врегулювати ситуацію, яка склалася навколо недодержання вимог митного законодавства і навколо того, що таких автомобілів в Україні дуже багато.

"Ми в комітеті працювали із ініціативною групою, яка представляє цих молодих людей, протягом декількох місяців і напрацювали декілька варіантів вирішення питання", - розповіла Южаніна.

За її словами, представники уряду пропонували варіанти вирішення проблеми.

6 вересня мітингувальники перекрили рух вулицею Грушевського перед стінами Верховної Ради, вимагаючи змінити правила розмитнення автомобілів.

Пізніше Фіскальна служба повідомила, що на території України незаконно перебувають 63,9 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією.

Учасники акції протесту заявили, що продовжуватимуть мітинг до повного задоволення своїх вимог.

Читайте також:Акцію автомобілістів оголосили безстроковою

Читайте також:Під Верховною Радою відбувається акція за легалізацію нерозмитнених авто (фото)