Україна
6 вересня 2017
У Києві хочуть заборонити розміщення пересувних цирків-шапіто
Пересувні цирки-шапіто все частіше піддаються критиці зоозахисників.
news-image

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати підтримали проект рішення “Про припинення розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами на території міста Києва”, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Відповідний проект рішення пропонує Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київради (КМДА) рекомендувати не надавати погодження на розміщення пересувних цирків-шапіто з тваринами у столиці.

“Пересувні цирки-шапіто все частіше піддаються критиці зоозахисників. І це цілком логічно, адже умови утримання тварин там неприпустимі. Їх дресирують з використанням жорстоких методів — звірів б'ють, морять голодом тощо. Нерідко тварин змушують брати участь у жорстоких циркових номерах, наприклад, стрибати через палаючі обручі. У липні-серпні 2016 року в Святошинському і Деснянському районах столиці гастролював пересувний цирк-шапіто. Це викликало масове обурення і протести природоохоронних, зоозахисних організацій, а також самих киян”, - зазначив співавтор відповідного проекту рішення, член екологічної комісії Київради Сергій Пилипенко.

За його словами, утримання диких тварин у неволі допускається за наявності дозволу, що видається центральним органом виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища, яким є Міністерство екології та природних ресурсів України. Проте, Державна екологічна інспекція Києва, при перевірках, завжди фіксує у заїжджих цирках-шапіто відсутність дозволів на спеціальне використання диких тварин.

Читайте також: «Я не перший, хто каже про скасування депутатської недоторканності, але перший, хто зібрав 150 підписів та зареєстрував законопроект» - нардеп
Читайте також: У Львові співробітники виконавчої служби не змогли вилучити у господаря собаку, який покалічив дитину