Події
6 вересня 2017
На Рівненщині п'ять науковців загинули у жахливому ДТП: подробиці (фото)
Аварія сталася на досить рівній ділянці траси Київ-Ковель-Яготин.
news-image

П'ятеро знаних людей загинули в одній аварії на Рівненщині дорогою з Варшави до Києва після міжнародної конференції. Легковик виїхав на смугу зустрічного руху і врізався у вантажівку, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Аварія сталася на досить рівній ділянці траси Київ-Ковель-Яготин. За попередньою версією, легковик занесло на великій швидкості на мокрій дорозі і він влетів під вантажівку. Водій лісовоза дивом вцілів, його з кабіни діставали свідки, які проїжджали повз. Чоловік досі не може оговтатись від пережитого – каже, водій легковика навіть не намагався загальмувати. 

"Я тікав на узбіччя – не встиг, надто швидко було. Відстань була буквально метрів 20. Не було ні машин – нічого. І за мною не було машин. Я побачив, що він іде прямо лоб у лоб. Я думаю, він просто заснув", - розповів учасник ДТП шофер Ігор.

Легковик від удару зігнуло, ніби картонний. За кермом був відомий журналіст Володимир Карагяур. 

"Можливо, був утомлений з дороги, були погані погодні умови – ішов дощ зранку, був туман. Ці всі моменти будуть при відтворенні визначені", - розповів начальник Рокитнівського відділення поліції Михайло Євтушик.

В машині були відомі науковці: політологи Олександр Маслак та Олександр Ніконоров, викладач Києво-Могилянської академії Олексій Курінний та експерт з децентралізації, колишній очільник офісу реформ на Донеччині Сергій Попов. 

Товариш загиблих Віталій Кулик приїхав на місце аварії та не може повірити в те, що сталося.

"Фактично, машина політологів загинула, люди відомі, досвідчені, автори багатьох статей, учасники різних ток-шоу, конференцій, блискучі науковці. Все було попереду, кар'єра. Просто жах", - каже він.

Кулик каже, що й сам міг опинитися в цьому автомобілі. 

"Я мав також їхати з ними на цю Варшавську конференцію, але в мене не вийшло і так трапилося, що мене не було в цій машині. Можливо, на щастя. Вчора я з ним говорив, і ми домовлялися про зустріч, і тут таке горе", - каже Кулик.

 

 

Читайте також: У результаті ДТП в Рівненській області загинули п'ятеро політологів
Читайте також: У Києві є родина, яка заборгувала 500 тисяч гривень за комуналку (відео)