Події
7 вересня 2017
Російські спецслужби не пускають до Павла Гриба консулів та адвоката
Російські правоохоронні органи мали забезпечити доступ до затриманого адвоката протягом 4 днів.
news-image

Російські спецслужби затримали українця Павла Гриба наступного дня після перетину білоруського кордону  - 25 серпня - і досі не допустили до нього ні представників МЗС України, ні адвоката.

Про це повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Він наголосив, що відповідно до консульської конвенції між Україною та РФ, російські правоохоронні органи мали забезпечити доступ до затриманого адвоката протягом 4 днів, однак і досі цього не зробили.

"Консули генерального консульства в Ростові-на-Дону 31 серпня та 1 вересня прибули до управління Федеральної служби безпеки Російської Федерації в Краснодарському краї з метою зустрічі із ув'язненим", - повідомив він.
"Проте вони не були допущені до затриманого громадянина України, що є грубим порушенням консульської конвенції між Україною та Росією в частині щодо вимоги забезпечення російськими компетентними органами реалізації права консульської посадової особи відвідати затриманого. В тому числі й наданні йому необхідної правової допомоги не пізніше, ніж через 4 дні після арешту. А його, як повідомляється в офіційному повідомленні генеральному консульству України, було затримано 25 серпня", - сказав Карилич.
Читайте також: Зниклого в Білорусі сина українського офіцера тримають у російському СІЗО
Читайте також: СБУ спіймала на хабарі депутата Вінницької облради