Події
7 вересня 2017
В Індії двох чоловіків засудили до смертної кари за причетність до теракту 1993 року
Після інциденту в Мумбаї Салем утік з Індії, пізніше його заарештувала поліція в Португалії.
news-image

Індійський суд засудив до смертної кари двох чоловіків за вибухи в Мумбаї в 1993 році, в результаті яких загинули більше 250 людей. 

Про це повідомляє видання The Washington Post, інформує «Є!», з посиланням на Главком.

«Індійський суд у четвер засудив двох чоловіків до смертної кари та ще двох до довічного ув'язнення за серію вибухів, унаслідок яких у 1993 році у Мумбаї загинуло 257 осіб. П'ятий чоловік дістав 10 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, початковий судовий процес завершився в 2007 році, тоді було засуджено більше 100 осіб, з яких 11 - до смертної кари, а решта - до різних термінів у в'язниці.

За словами головного прокурора Уйджваля Нікама, він не може вимагати смертного вироку для головного підозрюваного Абу Салема, оскільки той був екстрадований з Португалії в Індію в 2005 році. Тоді індійський уряд пообіцяв не страчувати чоловіка, що є ключовою вимогою процедури екстрадиції в Європі.

Після інциденту в Мумбаї Салем утік з Індії, пізніше його заарештувала поліція в Португалії.

У березні 1993 року в Мумбаї практично одночасно вибухнули 13 замінованих автомобілів, припаркованих біля фондової біржі, представництва індійської авіакомпанії, імміграційного департаменту, пошти і поряд з трьома готелями. В результаті вибухів загинули 257 осіб, понад 700 осіб дістали поранення.

Читайте також: У Львові поліція викрила росіянина, який через інтернет ошукав громадян на 500 тисяч гривень
Читайте також: Зниклого в Білорусі сина українського офіцера тримають у російському СІЗО