Події
8 вересня 2017
У селі Підгірці активісти зупинили будівництво двох нелегальних житлових комплексів
У селі планують забудувати житловими будинками землю, цільове призначення якої - сільгоспугіддя.
news-image

Все більше об'єктів нерухомості на Київщині, в яких активно продають квартири, виявляються нелегальними, повідомляє «Є!»

Днями в рамках проекту «За законні будівництва» активісти організації «Стоп корупції» звернули увагу громадськості на будівництво двох сумнівних об'єктів в селі Підгірці. Загалом житловими будинками планують забудувати 70 гектарів землі, цільове призначення якої - сільгоспугіддя.

Жителі села активно виступають проти: до ділянок, де вже почалося будівництво, не підведені комунікації, в школі й садку і так не вистачає місць, а додаткові кілька тисяч жителів напевно паралізують трасу у напрямку до столиці.

Забудовник першого об'єкта (ТОВ «Естет Прайм Буд») перекрив дорогу загального користування, щоб нікого не пустити на будмайданчик. Представник забудовника запевнив активістів і співробітників поліції, що контрольно-пропускний пункт встановлений тільки для того, щоб на територію не вивозили сміття, а будівельні роботи з 10 серпня по розпорядженню ДАБІ (Державної архітектурно-будівельної інспекції) зупинені.
Те, що будівельні роботи на ділянці виконуються без дозволів, активістам підтвердили в ДАБІ Київської області

«Нам повідомили, що в Підгірцях йде незаконна забудова. У відомстві уточнили, що будівництво багатоквартирного житлового комплексу проводиться без відповідного дозволу контролюючого органу. 50 буроін'єкційних паль встановлені неправомірно, відсутня виконавча документація та схема руху автотранспорту», - розповіла Анастасія Глуцька, журналіст «СтопКора».

При цьому в ДАБІ також поінформували про помилки в проекті житлового комплексу. Виявилося, що проектувальник «АВН КАПІТАЛ» не врахував того, що будівництво йде на земельних ділянках, цільове призначення яких - сільськогосподарські угіддя. Також не проведена обов'язкова проектна експертиза. Таким чином, порушені як мінімум два закони України.

У зв'язку з цим ДАБІ скасувала реєстрацію на початок виконання підготовчих робіт, яку видала в квітні. Складені протоколи про правопорушення розгляне суд.

Забудовник на другому об'єкті - Park Lake City. Як виявилося, житловий комплекс теж будується на землі, цільове призначення якої сільське господарство. Також у забудовника відсутній дозвіл на виконання будівельних робіт. Хоча продаж квартир в житловому комплексі, на місці якого зараз тільки паркан, вже активно йде.
Як раніше повідомляло інтернет-видання «Gazeta.ua», у зв'язку з частими квартирними аферами в Київській області експерти в сфері нерухомості рекомендують купувати житло у більш надійних столичних забудовників.

Читайте також: ЗМІ: Як не потрапити в аферу, купуючи квартиру за Києвом