Політика
9 вересня 2017
Рабинович міністру Розенко: після прийняття вашої пенсійної реформи вижити люди не зможуть
Політик також назвав «наругою над законом» внесення парламентським комітетом 2144 поправок до пенсійної реформи за півдня.
news-image

Урядова реформа пенсійної системи передбачає пенсії, на які українці просто «не зможуть вижити». Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабинович під час діалогу з віце-прем'єр-міністром Павлом Розенко в прямому ефірі програми «Вечірній прайм» на телеканалі «112 Україна», коментуючи розгляду пенсійної реформи Комітетом ВРУ з питань соціальної політики, інформує «Є!».

«Люди доведені до економічної розрухи і відчаю, їм нема на що виживати, на пенсії, на які, ви (Розенко, - ред.) зараз визнали, людина жити не може. Що це означає? Що їм померти всім потрібно? Ви самі говорите, що зробите так «класно», що вижити люди не зможуть. Ви повинні зробити пенсії такими, щоб люди виживали. Ідіть собі на пенсію самі. Підіть спокійно і дайте можливість тим, хто може, зробити щось. Так ми не виживемо - з цими реформами », - заявив Рабинович.


Політик також назвав «наругою над законом» внесення парламентським комітетом 2144 поправок до пенсійної реформи за півдня.

«Це ж цинічна наруга над законом. Близько 2 тис. поправок! Це найважливіші поправки для мільйонів наших пенсіонерів. Навіть якщо 5 хвилин розбирати 1 поправку, на це піде 4 дні. Вони це вирішили за півдня », - обурився Рабинович.


Він також запропонував Розенко з'їздити з ним в будь-яке місто України і поспілкуватися з людьми, щоб дізнатися реалії їхнього життя.

«Ви їздили коли-небудь в село, в місто на базар. Давайте зробимо спільний візит на базар в будь-яке місто країни, яку любимо. Давайте послухаємо, як люди живуть. Що ви мантру читаєте: «Вам краще живеться, вам краще живеться». Якщо ви говорите, що ви спілкуєтеся з людьми, ви знаєте, що люди виживати не можуть? Або ви не з тими спілкуєтеся, або ви просто говорите мантри, тому що вам належить за посадою », - переконаний нардеп.


Лідер партії «За життя» зазначив, що за останні три роки влада так не зуміла поліпшити економічну ситуацію в Україні та пропонує українцям «жити на черговий транш».

«Ви три роки при владі. Три роки для найкращих економістів - досить, щоб виправити те, що накоїв Янукович, або вам треба всі 75 років ?! Давайте ми сядемо з вами, якщо я в опозиції, я розповім вам якісь економічні важелі, які ми пропонуємо, як опозиція. А ви ж нічого взагалі не пропонуєте. Просто ще рік прожити на «траншик», потерпіти, для того щоб протримати зграю чиновників з величезними зарплатами і виписувати собі пенсії кожному по 100 тис. », - заявив політик.


Вадим Рабинович додав, що тепер, після «шокової» економіки, Україні необхідно переходити до «нормальної» - ринкової.

«У вас ВВП, які ніхто не розуміє, а у всіх падають заробітки, які все розуміють. Як це відбувається? Як відбувається, що міжнародна компанія, до якої ви з повагою ставитеся, Ernst & Young поставила ваш уряд на перше місце в світі по корупції. Скажіть, це досягнення вашого Кабміну? Ви просто не вмієте керувати країною. Так ви просто не знаєте ніякої економіки, крім шокової терапії. Вас не вчили цьому! Ми виграємо вибори і покажемо, як треба це робити. Ми подивилися на вашу роботу - ситі по горло. Тепер давайте переходити до нормальної економіки - ринкової, а не шокової », - резюмував парламентарій.
Читайте також: Пенсіонери після реформи отримуватимуть виплати з трьох джерел, - Рева