Події
9 вересня 2017
Порошенко нагородив Аду Роговцеву премією імені Олександра Довженка
Розмір Державної премії України імені Олександра Довженка цьогоріч становитиме двісті тисяч гривень.
news-image

У День українського кіно Президент Петро Порошенко відзначив премією 200 тис. грн за внесок у розвиток кіномистецтва народну артистку Аду Роговцеву та призначив гранти молодим діячам українського кіно.

 Про це повідомляє прес-служба глави держави, інформує «Є!», з посиланням на Вголос.
«Президент Петро Порошенко присудив Державну премію імені Олександра Довженка 2017 року за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва народній артистці України, лауреату Національної премії України імені Тараса Шевченка, Герою України Аді Роговцевій. Розмір Державної премії України імені Олександра Довженка цьогоріч становитиме двісті тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Гранти Президента України молодим діячам у галузі кінематографії для створення і реалізації творчих проектів отримають режисери Ольга Гаврилова (59 тисяч гривень для виробництва анімаційного короткометражного фільму «Світ навпаки»), Максим Наконечний (68 тисяч гривень для виробництва ігрового короткометражного фільму «Новий рік у сімейному колі») та Ернес Сарихалілов (93 тисячі гривень для виробництва ігрового короткометражного фільму «Цвях»).

 

Читайте також: Українські гімнасти здобули п'ять нагород на етапі Кубка світу у Варні