Суспільство
10 вересня 2017
Ахеджакова про Росію: Де ці 86% прибічників влади, зрозуміти не можу
Ахеджакова: Коли я йду будь-якою вулицею Росії, знаю: нею прямують мої однодумці.
news-image

У РФ перед виставами за участю російської актриси Лії Ахеджакової невідомі розповсюджують листівки з образами на її адресу. Про це Ахеджакова повідомила в інтерв'ю "Радио Свобода", передає «Є!».

У Тюмені були листівки, які пурхали по всьому фойє. Люди, які прийшли на спектакль, їх в урни викидали. Одну з них я зберегла. Що там було написано?! "Русофобка, ненавидить російський народ, п'ята колона, вони хочуть Майдану, помаранчева революція" – словом, якась безпросвітна нісенітниця! Увесь набір про "печеньки від ЦРУ, – сказала вона.

Ахеджакова зазначила, що на вулиці відчуває інше.

Коли я йду будь-якою вулицею Росії, знаю: нею прямують мої однодумці. Усі кажуть мені "спасибі". Так що де ці "86%" прибічників влади, зрозуміти не можу. Жодного разу не зустрічала. Зустрічаю тільки тих, хто спілкується зі мною моєю мовою, – заявила актриса.

За словами Ахеджакової, жертв пропаганди вона бачить "тільки по телевізору".

Клянуся! А в житті – жодного разу. Може, колись зустріну, і це стане останнім днем у моєму житті. Ось листи пишуть: "Ти здохнеш не своєю смертю, у брудному під'їзді!" А в кінці листа стоїть хрест, – розповіла вона.

Опитування російської дослідницької організації "Левада-Центр" показують, що, починаючи із 2014 року, діяльність Володимира Путіна на посту президента РФ схвалює понад 80% громадян.