Події
11 вересня 2017
На Сумщині поліція викрила дві лікарні де катували людей
В одному такому «медзакладі» проходили так звану «реабілітацію» 17 людей, в іншому – 14 осіб.
news-image

У Сумах правоохоронці визволили 40 наркозалежних, яких утримували за ґратами під цілодобовою охороною.

При цьому били та вводили невідомі медпрепарати, передає прес-служба прокуратури області, інформує «Є!».

"Сумською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом незаконного позбавлення волі та катування нарко- та алкозалежних громадян", – йдеться в повідомленні.

 Як встановили правоохоронці, група злочинців створила так звані "реабілітаційні центри" для нарко- та алкозалежних. Останніх у центрах утримували примусово. А от вартість перебування у центрі становила від 5 до 10 тис грн щомісячно. 

"Особи , які проходили лікування, потрапляли туди завдяки своїм родичам, які сплачували за лікування, вважаючи, що це та сама установа, яка проведе належне лікування. Проте, як встановлено слідством, особи, які цим займалися, не мали ніякої ані медичної освіти, ані відповідних навичок", – розповів начальник відділу слідчого управління ГУ НП в Сумській області Вадим Теличко.

В одному такому "медзакладі" проходили так звану "реабілітацію" 17 людей, в іншому – 14 осіб. 

"Сьогодні, 8 вересня 2017 року, в рамках кримінального провадження прокуратурою спільно з поліцією проведено 13 санкціонованих обшуків за місцем проживання кураторів і персоналу та в двох "реабілітаційних центрах", які розміщені у приватних будинках на околиці м. Сум… Під час обшуків виявлено та вилучено грошові кошти, документи, препарати, заборонені у вільному обігу, тощо", – розповіли у прокуратурі.

Нині відкрито справи за ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) КК України. Вирішується питання про затримання куратора та трьох "співробітників реабілітаційного центру". Зловмисникам загрожує ув'язнення у межах від 5 до 10 років. 

Читайте також: Бутусов: Махаурі був особистим другом екс-міністра внутрішніх справ Грузії та співробітником грузинських спецслужб
Читайте також: На Волині 35 людей отруїлися на весіллі, 16 - у лікарні