Суспільство
12 вересня 2017
Вона вся перебинтована: батько постраждалої від вибуху в Києві дитини розповів про її стан
Сергій Кошель розповів про стан дочки.
news-image

У п'ятницю, 8 вересня, в самому центрі Києва біля Бессарабського ринку вибухнуло авто Toyota Camry з грузинськими номерами. В результаті інциденту загинув громадянин Грузіїі Тимур Махаурі, а жінка і дитина, які були разом з ним у машині, отримали травми, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

Так, постраждалу звуть Наталя Целовальнікова. Вона подруга Тимура Махаурі, раніше працювала в модельному бізнесі. В авто, що вибухнуло, була її дочка від попереднього шлюбу.

Зокрема, колишній чоловік потерпілої Сергій Кошель напередодні у своєму Facebook розповів, як дізнався про трагедію. Він сам родом з Донецька, але зараз із дочкою живе у Києві.

"Приблизно о 18:32 мені зателефонувала дівчина Мар'яна з телефону моєї дитини, яка повідомила про трагедію. Я був неподалік і прибув на місце події через 5хв... з криками "Де дитина?" Мені вказали на швидку допомогу... Дитинку почали відвозити в клініку Охматдит, куди я одразу й рушив, Мар'яна залишалася у швидкій з дитиною, маму вже до цього часу відвезли до лікарні, але невідомо, до якої на той момент", - написав він.

За словами чоловіка, поки дитину обстежували, він намагався усіма способами дізнатися куди відвезли маму.

"Після того як дитину обстежили і не знайшли серйозних травм, що загрожують її життю, малу відправили в опіковий центр номер 2, я безсумнівно з нею", - додав екс-чоловік потерпілої.

 

 

Під час спілкування з кореспондентом ТСН Кошель розповів про стан дитини і процес одужання постраждалих.

Ви Машу перевели в другу опікову лікарню?

Я її перевів ще в перший же день.

Лікарі кажуть, що у неї легкі опіки, або якщо вона до цього часу вся перебинтована, то це і другий, і третій ступінь опіків?

У неї глибокі рани були на ногах, на лівій нозі у неї були глибокі рани, це зашивалось на швидку руку, відкривалося, перероблялося. Так, у неї опіки першого-другого ступеня, це правда. Загрозу життю дитини нічого не віщує. Але вона вся перебинтована: руки, ноги, голова, обличчя. Тільки очі відкрилися вчора вранці, вона нічого не бачила до цього.

Сьогодні вона вперше прийшла до тями?

Ні, вона вже приходила до тями, просто очі були опухлі, набряклі. Все обличчя було набрякле.

 А дівчинка перелякана? Як вона почувається психологічно?

Психологічно... я з нею вже поспілкувався, вона більш-менш стабільна.

 А вона запитує, де мама, що мама, чи не пам'ятає самого вибуху?

Звичайно запитує, вона пам'ятає все нормально, і вибух пам'ятає.

 Вона посміхається хоч трішки?

Їй зараз не до посмішок, але вона себе тримає абсолютно стабільно, у неї немає ніяких стресових психозів тощо. Вона перші дні трошки плакала, але зараз вже третю добу, або четверту, я вже не знаю рахунку, вона вже більш-менш нормально, вже розмовляє, харчується спокійно, нормально, тільки вся перебинтована з ніг до голови.

 А от коли Наташа приходила до тями, ви були поруч тоді?

На той момент мене не було вже, коли вона приходила в себе, з нею спілкувалася мама. А я вже в палаті на той момент не був.

У неї найбільше пошкоджена, наскільки я розумію, нога?

Так, там ушкодження м'яких тканин, загроза ампутації. Поки ніхто не приймав ніяких дій.

Лікарі кажуть, що критичний стан вже пройшов, і що вона в стабільному тяжкому?

Вона просто в стабільно важкому стані.

Але загрози життю її вже немає, тобто вона буде жити 100% або лікарі навіть це боятися сказати?

Ну ви знаєте, при таких травмах, при таких пораненнях, давати 100% гарантію ніхто на себе не візьме... занадто великі поранення.... На сьогоднішній момент стан стабільно важкий.

Вона в машині була випадково?

Дитина живе зі мною.

 Тобто в цей день вона дівчинку взяла з собою на прогулянку або як?

Так, вона попросила в мене дитину, і я їй не відмовив.

А що саме у неї з оком (в екс-дружини - ред.)?

У неї була, є загроза втрати зору, особливо постраждало праве око. Все перебуває зараз в стані обстеження, легких операцій, щоб до чогось потихеньку виходити, зараз все перебуває в стані загрози.