Події
14 вересня 2017
Переселенці тепер можуть отримувати пенсії та інші виплати через будь-який банк
Уряд України скасував перевірки матеріально-побутових умов внутрішньо переміщених осіб, які проводять раз на півроку.
news-image

Відтепер внутрішньо переміщені особи зможуть отримувати пенсії та соціальні виплати як готівкою, так і шляхом безготівкових операцій через будь-які банки, а не тільки через «Ощадбанк».

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

Таке рішення Кабінету Міністрів прем’єр-міністр Володимир Гройсман зачитав на засіданні уряду у середу, 13 вересня, серед прийнятих без обговорення, – повідомляє Інтерфакс-Україна.

Виплата пенсій, інших соціальних виплат переселенцям віднині проводитиметься через рахунки й мережу відділень «Ощадбанку», а також через мережу установ будь-яких банків на підконтрольній владі території.

При цьому доставку пенсій і соцвиплат за місцем проживання особам з інвалідністю першої групи здійснювати буде не «Ощадбанк», а «Укрпошта».

Окрім того, уряд України скасував перевірки матеріально-побутових умов внутрішньо переміщених осіб, які проводять раз на півроку. Це нововведення розповсюджується тільки на працівників державних органів, органів місцевого самоврядування та військовослужбовців-переселенців, які знаходяться в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. 

Читайте також: Кабмін скасував перевірки побутових умов переселенців-працівників держорганів, органів місцевого самоврядування та військових в АТО