Суспільство
14 вересня 2017
Замість букетів до школи: запорізькі учні зібрали 16 тис. грн на ліки бійцям
Тепер у запасах опікового відділення Дніпра шість десятків упаковок потрібного антибіотика.
news-image

Запорізькі школярі замість того, щоб витрачати гроші на букети першого вересня, зібрали 16 тисяч гривень на допомогу пораненим бійцям. Про це йдеться у сюжеті ТСН, передає «Є!»

На ці кошти учні закупили антибіотики для українських захисників, що нині перебувають на лікуванні в опіковому центрі Дніпра. З медикаментами і смаколиками школярі подякували захисникам. Про те, що замість першовересневих букетів витратили гроші на таку допомогу, вони не шкодують.

"Вони набагато важливіші, якби ми просто витратили їх на букети, і вони б ніяк не допомогли. Вони б нічого не зробили – зів'яли та й усе", – поділилася думками десятикласниця Ганна Залінян.

Тепер у запасах опікового відділення шість десятків упаковок потрібного для порятунку бійців антибіотика.

Координатор евакуації поранених Тетяна Губа повідомила, що допомога потрібна постійно:

"Ми ніколи не знаємо, яка кількість буде поступати. Це не ті поранення, не ті травми, коли поступили і можна ходити, шукати ліки по аптеках. Це має буде термінова своєчасна допомога".

Сім флаконів такого антибіотика на добу – такою була ціна життя двох бійців сімдесят другої бригади. Їх із зони АТО доправили гвинтокрилом до Дніпра у серпні із опіками сорока відсотків шкіри.

"При таких опіках ми однозначно говоримо про загрозу для життя. Це прояв опікового шоку. Більше десяти операцій ми провели", – повідомив керівник центру термічної травми Сергій Слєсаренко.

Бійці розповідають, що потрапили у справжнє пекло біля Авдіївки – під час шаленого обстрілу зайнявся ліс.

"Верхівки дерев. Зверху вниз пішов вогонь. Там все сухе. Воно горіло", – пригадує поранений Богдан Агеєв.

Своєю чергою інший поранений, Сергій Ященко розповідає:

"Став іти звідти, а все у вогні. Через окоп перебіг в бліндаж. Стало все вибухати по кругу, бахкати".

Після тижнів у реанімації для обидвох пацієнтів загроза вже позаду, бійці одужують. Медикам вдалося врятувати Сергію праву руку, значно пошкоджену полум'ям. Бійці кажуть, що після одужання ще повоюють.