Політика
14 вересня 2017
Експерт про скликання позачергової сесії: питання про виплати зарплат вчителям і лікарям можуть вирішити тільки депутати на позачерговій сесії
Олег Постернак вважає, що від того, що депутати облради не працюють, найгірше тільки жителям Київської області.
news-image

Від того, що депутати Київської обласної ради не працюють, гірше тільки жителям області, тому їм необхідно терміново зібратися, щоб вирішити питання по заробітній платі вчителям, медичним субвенціям і підготовці до опалювального сезону. Так на своїй сторінці Facebook політичний експерт Олег Постернак прокоментував звернення губернатора Олександра Горгана до голови Київської обласної ради з проханням скликати позачергову сесію Київської обласної ради для розгляду ряду питань дофінансування бюджетної сфери та підготовки до опалювального сезону, передає «Є!»

"Через підвищення тарифних розрядів виникла незабезпеченість по заробітній платі вчителям, не доведена до кінця медична субвенція. Крім того, існує додаткова потреба в коштах на комунальні послуги та енергоносії, харчування та медикаменти, а попереду зима. Так ось, щоб зима вкотре не прийшла раптово, необхідно готуватися заздалегідь, а не в кінці жовтня", - пише експерт.

Він зазначив, що від того, що депутати облради не працюють, найгірше тільки жителям Київської області, і депутати повинні це зрозуміти.

"Тому їм необхідно терміново зібратися, щоб вирішити питання фінансування галузі, і не залишити людей без грошей. Люди й так на межі виживання, і чекати ще 1,5 місяці не можуть, поки депутати користуються принадами безвізу. Якщо вони думають, що у нас народ для депутатів - то вони помиляються, в першу чергу депутати для народу.

Прямі обов'язки народних обранців - приймати рішення, які сприятимуть вирішенню проблем на тій території, на якій їх вибрали. Тому вони повинні виконати свої прямі зобов'язання, якщо необхідно - працювати раніше, пізніше, цілодобово, збиратися при першій необхідності для вирішення гарячих питань. Або не треба було йти в депутати.

На них відповідальність перед людьми. Зокрема,  доктор не ходить на роботу тільки за графіком або бажанням, якщо спливає щось термінове, лікар терміново виїжджає на допомогу пацієнтові, це називається професійна відповідальність", - додав експерт.

Експерт зазначає, що засідання можна провести за умови, що третина депутатів обласної ради виступлять "за".

"Чинне законодавство передбачає механізми проведення позачергових сесій навіть у разі, коли керівництво обласної ради відмовляється це робити. З вищевикладеного випливає, що звернення губернатора викликано необхідністю, і це можна зробити за ініціативою третини депутатів обласної ради, думаю така кількість набереться", - резюмував експерт.