Політика
14 вересня 2017
У Польщі відкрили ще одне українське консульство
Спочатку консульська установа працюватиме два дні на тиждень – щопонеділка та щочетверга.
news-image
«На карті Польщі від сьогодні ще одна консульська установа України – почесне консульство України в місті Ополє», – сказав посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Інформує «Є!», з посиланням на Вголос.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця зазначив, що не існує повних даних про кількість громадян України, які проживають у Польщі. Заодно він додав, що це число перевищує один мільйон, а на території Опольського воєводства може проживати приблизно сто тисяч українців.

«Це вже не часи Радянського Союзу, коли велися детальні реєстри осіб, які виїжджали з нашої країни. Тепер можна лише оцінювати число осіб, що перебувають на якійсь території. В Опольському воєводстві наших громадян відносно багато. Видно, у вас тут добрий клімат», – сказав посол України Андрій Дещиця.

За даними Управління міста Ополє, в самій лише столиці регіону навчається тисяча студентів з України, а 10 тисяч осіб має дозвіл на роботу. Спочатку з’явилися студенти. «Тепер у нас уже тисячі українців, частина яких пов’язує своє майбутнє з нашим містом і регіоном. Вони дають свій внесок у розвиток міста і регіону, працюють, платять податки і створюють багатокультурність нашого міста», – сказав представник місцевого самоврядування.

Опольське Консульство є 11 представництвом у Польщі і першим, яким керуватиме жінка – власниця транспортного підприємства Ірена Пордзік. Спочатку консульська установа працюватиме два дні на тиждень – щопонеділка та щочетверга.

Читайте також: До Польщі доставили партію американських танків та гаубиць (фото)
Читайте також: Зниклого в Білорусі сина українського офіцера тримають у російському СІЗО