Економіка та бізнес
15 вересня 2017
Заступник голови МВФ вважає ціни на газ в Україні дуже низькими
На думку пана Ліптона, для громадян відбулося відчутне збільшення зарплати, що набагато перевищує зростання ціни на газ.
news-image

Заступник голови МВФ Девід Ліптон заявив, що ціни на газ в Україні є дуже низькими в порівнянні з сусідніми країнами. Про це він сказав в інтерв’ю Економічній правді, передає «Є!»

"Важливо, щоб ціни на газ визначались ринковими зрушеннями та треба уникати виникнення неадресних та прихованих субсидій", - заявив Ліптон.

Він наголосив, що найбідніші домогосподарства захищені від зростання тарифів комунальними субсидіями.

"Для решти громадян відбулося відчутне збільшення заробітної плати, що набагато перевищує зростання ціни на газ, передбачене нормативно-правовими актами", - вважає заступник голови МВФ.
"Ціни на газ в Україні є дуже низькими в порівнянні з сусідами. І, нарешті, якщо Україна хоче мріяти про енергетичну незалежність, вона повинна інвестувати в інфраструктуру, що можливо лише за умов, коли ціни на газ відзеркалюють розвиток подій на ринку", - підсумував він.

 

Читайте також: У Європарламенті заплановано проведення конференції проросійськи налаштованих представників ЗМІ з питань «свободи слова в Україні»