Київ
15 вересня 2017
Спецслужби Росії готують провокаційну фейкову акцію у Києві, - попереджають в СБУ
Псевдозахід ініціювали та профінансували підконтрольні спецслужбам РФ особи.
news-image

У Києві Служба безпеки України попередила провокаційну акцію російських спецслужб.

Про це йдеться на сторінці відомства у Facebook, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Співробітники Служби безпеки України у взаємодії з Нацполіцією попередили у Києві спробу проведення антиукраїнської акції, організованої на замовлення Кремля", - йдеться у повідомленні.

 
 Правоохоронці встановили, що російські спецслужби запланували проведення фейкової акції протесту від імені так званих "Зборів матерів учасників АТО".

Псевдозахід ініціювали та профінансували підконтрольні спецслужбам РФ особи, які переховуються від українського правосуддя на території Росії. 

Співробітники СБ України задокументували, що для "масовки" організатори найняли за сто п'ятдесят гривень майже двісті п'ятдесят пенсіонерів та студентів, які мали імітувати роль родичів учасників антитерористичної операції.

За задумом кремлівських кураторів, "Збори" повинні були створити підґрунтя для проведення масових акцій протесту та дестабілізації ситуації в нашій державі. 
При цьому жодного члена родини учасників антитерористичної серед "протестувальників" не було.


"Завдяки чіткій роботі правоохоронців чергова спроба створити "картинку" фейкового незадоволення українською владою для російських ЗМІ виявилися невдалою", - резюмують у спецслужбі.
Читайте також: «Поклонську - в президенти!»: є партія, що готова висунути екс-прокурорку на головну посаду в РФ
Читайте також: Викрадення Павла Гриба: Клімкін застерігає українців від поїздок до Білорусі